kirjailija

VILLE LINDGREN

Mietteitä joulukuussa 2018 . . . . . 

Keväällä julkaisemani esikoisromaani Vuodet tekivät päivän on saanut varsin mukavan vastaanoton. Se on löytänyt tiensä usean kirjaston kokoelmiin ja myös monien ihmisten omiin kirjahyllyihin. Olen tavattoman kiitollinen jokaiselle kirjan hankkineelle ja/tai sen lukeneelle. Jokainen ostettu kirja ja jokainen lainauskerta tuovat uskoa omaan kirjoitustyöhön; ihmiset todella haluavat lukea, mitä kirjoitan! Kiitos myös kaikesta saamastani palautteesta!

Julkaisen toisen romaanini Kelmeen kautta ensi keväänä, maaliskuussa. Romaanin nimi on Harmaan auringon säikeet. Olen tästäkin teoksesta valtavan ylpeä. Se on erittäin monitahoinen kertomus, mutta olen käyttänyt huolella aikaa, että sen lukeminen olisi nautinnollinen retki mielikuvitukseen niin jännityksen, scifin kuin kauhunkin ystäville.

Toiseen romaaniini rakentamani tarinan kautta löysin avaimet kolmanteen ja neljänteen kirjaan, jotka ovat parhaillaan työn alla. Ja kuin varkain, neljä ensimmäistä romaaniani päättivät muodostaa kokonaisuuden, jonka olen ristinyt työnimellä Riistavalta. Vuodet tekivät päivän, Harmaan auringon säikeet ja tekeillä oleva kolmas kirja ovat kukin omia itsenäisiä teoksiaan, mutta henkilöhahmot, voimat ja virtaukset, mitkä jäävät näistä kirjoista jäljelle, kohtaavat toisensa neljännessä teoksessa.

Päivitän Kelmeen ja kirjoitustyöni kuulumisia somessa; otathan Kelmeen kanavat seurantaan, niin pysyt parhaiten ajan tasalla. Linkit somekanaviin löydät tämän sivuston valikosta kuvakkeina; ns. työpöytäversiossa sivun vasemmasta reunasta, mobiiliversiossa sivun yläreunan ympyränmuotoisen painikkeen alta.

Minulta kysytään ajoittain, mistä nimi ’Kelmee’? Se on porilainen muoto sanalle 'kelmeä'. Kuten ensimmäinen julkaisu Vuodet tekivät päivän, myös tulevat Kelmeen julkaisemat tarinat sisältävät kalmoa ja kalpeaa paatosta akselilla fantasia-kauhu-scifi-trilleri. Tähän olen sitoutunut, ja kuka ties saan jonain päivänä kunnian julkaista myös muiden kirjoittajien tarinoita. Kuitenkin toistaiseksi jo pelkkä omien tarinoiden kirjoittaminen, editointi, painatus, myynti, markkinointi ja kaikki näihin liittyvät toimet vievät tähän toimintaan käytettävissä olevan aikani varsin hyvin.

Harmaan auringon säikeet on jo varattavissa joidenkin kirjastojen kokoelmista, ja tietty myös ennakkotilattavissa muutamasta verkkokaupasta. Jännittäviä hetkiä kirjojen parissa, rakkaat lukijat!
Mietteitä kelmee.fi-sivuston avautuessa keväällä 2018 . . . . . .

Olen Ville Lindgren, porilainen kirjoittaja, Kelmeen perustaja. Aloitin fiktiivisten tarinoiden kirjoittamisen 1997. Ylioppilaskirjoitukset olivat takana, olin kesätöissä tomaattitarhalla. Tarkkaa muistikuvaa minulla ei ole, miksi koin tarvetta kirjoittaa, mutta veikkaan, että yksi keskeinen vaikuttaja oli silloin sama kuin tänäänkin: mieleeni alkoi jonkin alkuajatuksen voimasta piirtyä kiehtova kertomus, jonka halusin ehdottomasti tallentaa. Minulla ei ole enää tallessa sitä ensimmäistä novellia, enkä muista siitä paljoakaan, mutta taatusti siinä oli paljon vaikutteita Stephen Kingin kirjoista, joita luin tuohon aikaan.

Asepalveluksen jälkeen kesällä 1998 olin vailla opiskelupaikkaa. Huomasin jostain lehdestä Kokemäellä sijaitsevan Räisälän kansanopiston ilmoituksen, jossa tarjottiin mm. koko lukuvuoden kestävää kirjoittajalinjaa. Kurssi oli melkoisen hintava, mutta luova kirjoittaminen kiinnosti minua todella paljon, ja koska minulla ei ollut muutakaan opiskelupaikkaa tuloillaan, hakeuduin ja pääsin kansanopistoon. Vuosi kansanopistossa oli monella tapaa aivan erityinen jakso elämässäni. Tutustuin moniin upeisiin ihmisiin. Kirjoitin paljon ja opin perusteet periaatteessa kaikesta, mikä liittyy fiktion kirjoittamiseen ja julkaisemiseen; erilaisia tarinankerrontatekniikoita, mitä eri mahdollisuuksia tekstien julkaisemiseen on, ja kuinka laaja kirjallisuuskenttä tosiasiassa on.

Vuosien 1999-2016 välillä palo tarinoiden kirjoittamiseen vaihteli; välillä intoa ja aikaa oli, ja sainkin tekstejä aikaiseksi ja jopa julki antologioissa ja lehdissä. Koostinpa yhden runo- ja valokuvakokoelmankin 2014. 'Muuttumattomat' oli puhdas pienen mittakaavan omakustanne. Oli myös aikoja, jolloin pyrin tietoisesti päästämään irti "tarinamaailmastani". Vuosina 2004-2006 minusta tuli nopeassa tahdissa kolmen lapsen isä, ja 2012 katraaseen liittyi vielä neljäskin lapsi. Perheen, kokoaikaisen työn ja moninaisten kotiin liittyvien askareiden jälkeen aikaa lukemiselle ja kirjoittamiselle oli niukalti. Mutta tarinat eivät jättäneet minua rauhaan, ja kaikkina näinä vuosina Räisälän kansanopiston jälkeen minulla on ollut yksi tai useampi teksti tekeillä.

Keväällä 2017 koin herätyksen. Olin jo joitain kertoja aikaisemminkin miettinyt yrittäjäksi ryhtymistä ja omien kirjojeni julkaisemista, mutta vasta nyt tosissani. Olin kirjoittanut lukuisia tekstejä, ja nyt minulla oli valmiina romaanikäsikirjoitus, jota pidin niin korkeatasoisena, että sen voisi ylpeänä julkaista. Näin alkoi tarkentua ja konkretisoitua ajatus Kelmeestä, jonka ensimmäinen julkaisu olisi esikoisromaanini 'Vuodet tekivät päivän'.

   